2022. augusztus 5., péntek

John Cure - Hontalan lelkek sorozat

 

JOHN CURE –

HONTALAN LELKEK SOROZAT


CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TELJES SOROZATOT


A sorozat helyszíne Edgar Hill, egy kicsinyke város rejtélyes eltűnésekkel, megmagyarázhatatlan halálesetekkel, paranormális jelenségekkel és számtalan titokkal. Kezdetben Gerald tartotta félelemben a várost, majd a befejező részben már egy nála is erősebb démon Javida. Az első részben Clive és Suzanna küzdött meg a veszedelemmel, azt követően pedig Robin és Shelly, valamint a léleklátó Roxy. 

A sorozat összességében izgalmas és félelmetes, nincsenek unalmas részek, az első rész meglepően vérfagyasztó lett, de a másik két részben is vannak kiemelkedő részek. Azonban a sorozat egyes eseményeinél némi összefüggéstelenséget éreztem, ami valamiért nem áll össze nekem. (lehet, hogy egyes pontoknál figyelmetlen voltam)

1. A szereplők az első részben teljesen mások, sokkal véresebb és ijesztőbb a történet, mindennek van oka és kellő magyarázata. (itt még bevállalósabb volt az író) A második résznek is megvan a maga története, azonban ha elolvassuk a harmadik részt – legalábbis nekem – az egész kép összességében nem áll össze. Gerald egy csatlós szellem, azaz egy dróton rángatott bábu. A démonnak semmi más célja nincsen csak hogy bosszút álljon amit vele és a népével tettek, tehát megöli magukat a tetteseket és azok leszármazóit évszázadokon át. Az első rész még érthető is annyiban, hogy látva mit tettek egy szegény ártatlan öregemberrel először azokon áll bosszút, de a második résznél mégis mit akart?

2. A gyerekeknek minden alkalommal megjelenik a szelleme, de miért csak nekik? A második részben nem fiatalok estek áldozatul – bár az első részben sem csak ők – mégis milyen alapon jelennek meg csak ők? És miért csak dalokat kántálnak? Csak az okkult erővel rendelkezők mint Robin és Becky érti meg, hogy igazán mit is mondanak?

3. Gerald első részben ládán a második részben a tükrön keresztül jutott be az élők világába, és a harmadik részben hogyan? Talán a templom romjai között? És a démon, hogy tud átjutni? Ha felolvassák vagy leírják a nevét?

4. A hangyák végül is mit is csinálnak?

A sorozattal kapcsolatban a teóriám az lenne, hogy Donaldot is megszállta a démon. Valahogy Ő is elolvasta a nevét és a folyamatos hallucináció következtében kihozta belőle a legrosszabbat, a legnagyobb félelmét, hogy olyan lesz mint az apja, előhozta belőle szörnyeteget. Azért küszködött folyamatosan, mert voltak neki tiszta pillanatai. Körülbelül tíz évvel ezelőtt ugyanezt tette a farmer is a családjával. Megszállta őt is a démon és mikor rájött arra, hogy mit tett levetette magát a szakadékba.

Gerald annyiban különb, hogy ő már halottként jött vissza. Ismerte az okkultizmust, ismerhette Javida történetét, tudta, hogy ha elolvassa a nevét akkor megszállja, ezért mikor megtámadták a ládájába rejtett nevet felolvasta mielőtt felakasztották és ezzel átjutott a démoni színhelyre, ahol mint csatlós szellem szolgálja a démont. Ezért tudott a ládán keresztül átjutni és megbosszulni a vele történteket.

Én úgy gondolom, hogy ezt a sorozatot lehetne még folytatni, mondjuk Becky főszereplésével, aki már felnőttként küzd meg a démonnal. Bemutathatná az író, hogy hogyan zajlott le Javida tárgyalása, milyen módon lett ő egy túlvilági démon, és mivel a harmadik részben egyáltalán nem szólalt, lehetne egy pár monológja is.

Kedves John Cure! (ha ezt olvasod, bár kétlem, de azért leírom)

Kérlek folytasd a sztorit. ;)


KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu