2021. január 31., vasárnap

Corinne Michaels - Miénk az éjszaka

CORINNE MICHAELS -
MIÉNK AZ ÉJSZAKA



FÜLSZÖVEG

Nem vagyok egy egyéjszakás típusú csaj. Különösen nem vagyok az a nő, aki néhány piát legurítva egy koncerten a gyerekkori bálványa, Eli Walsh ágyában köt ki. Most mégis pontosan ez történt. Mit csinál egy lány egy részegen elkövetett ballépés után? Menekül. Magamhoz ragadtam a holmimat, és amilyen gyorsan csak tudtam, elhúztam a csíkot ettől az energikus, ellenállhatatlan és életem legjobb menetét nyújtó szupersztártól. A tündöklő zöld szemének, a kőkemény testének, a pimasz mosolyának nincs helye a világomban. Az én életem így is elég bonyolult. Valaki ezt elfelejtette neki megemlíteni. Eli hajthatatlan. Nyomul be a szívembe, fáraszt a zaklatásával, bizonygatja, hogy ő nem olyan, amilyennek képzelem, és ő minden, amire csak szükségem van. És amikor a világom darabokra hullik, ő egyben tartja a szétszóródott részeket. És akkor akarva-akaratlanul, de reménytelenül beleszeretek. Elhittem, hogy örökké együtt lehetünk. De akkor kellett volna hallgatnom rá, amikor azt mondta, miénk az éjszaka.


RÖVID ÉRTÉKELÉS
https://moly.hu/konyvek/corinne-michaels-mienk-az-ejszaka/en-es-a-konyv/regina_elek

 

Valóra vált álom.

Vannak azok a bizonyos személyek, akiket a szobánkban bezárkózva a róla készült posztert ölelgetve tervezgettük a jövőnket és reméltük, hogy egyszer találkozhatunk vele szemtől szemben. Heather számára ez megtörtént, hisz azon a bizonyos koncerten szerelem volt első látásra.

Tekintettel arra, hogy ez egy romantikus történet és a két szereplő egymásra találása a fő szál, annak ellenére mégis minden egyes pillanatban arra várunk, hogy mikor zúdul a szereplőkre a nagy tragédia, mert minden egyes fejezet borúlátó.

A történet egyszerű, sokszorosan önismétlő és közhelyből sincs hiány. Heather a tipikus „nem olyan vagyok, mint a többi lány” míg Eli a tökéletes férfi példány, akit az sem zavar, ha többszörösen elutasítják. Ahhoz képest, hogy a négy lány barátsága kulcsfontosságú a sorozat tekintetében, a többi lányról mégis alig tudtunk meg valamit, azon kívül, hogy egy bizonyos szerepkörbe lettek beskatulyázva.

A FOLYTATÁSBAN SPOLIERES TARTALMAK VANNAK, ÍGY KÉRLEK, CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TÖRTÉNETET

Jelen történet elolvasása után az olvasók többsége biztosan elkezd visszaemlékezni, olyan pillanatokra, amiket ők is tettek a rajongói időszakukban. Mindenki epekedett egy hírességért, aki megtestesítette számára a tökéletes férfit, akivel gondolkodás nélkül hozzámenne és boldogan élnének mígnem… hát igen, míg nem észhez tér és felnő. Sokan beleképzelhetik magukat, amikor a koncert első sorában énekeltek a zenekarral együtt és szuggerálták a kiszemeltet, hogy meg legyen a szemkontaktus. Ezek közül kevésnek adathatott meg, akit az a bizonyos személy félre hívott, hogy eltöltsenek némi minőségi időt. És ezek közül van, akit ez a személy felkeresett, hogy lássa még egyszer? Biztosan van, de valljuk be ez igen ritka eset.


A romantikus történetek célja bemutatni egy különleges szerelmet, amitől az olvasónak is jobb kedve lesz, ha végre egymásra találnak, ha végre kiteljesedik a szerelem. De temérdeknyi romantikával teli könyv van, így elvárunk valami pluszt, valami egyedit, amivel kiemelkedik a többitől.

Egyébként ez egy négy részes sorozat, négy barátnő szerelmi életéről. A lányok azon kívül, hogy a világ legjobb barátnői, mégis személyiségük a lehető legtávolabb áll egymástól. Nagyon hasonlítanak a Szex és New York szereplőihez, csak ez „dráma és Tampa” lenne. Kristin a cuki, a családcentrikus, aki egy boldogtalan házasságban él és erről mindenki tud csak ő nem. Nicole aki a mának él, aki a férfiakkal és a férfiakban leli csak örömét, és Daniel, pedig a cinikus, pesszimista és okoskodó barátnő.  

Heather egy harmincas éveiben járó elvált rendőr, akinek élete részét kitölti a húga, aki egy gyógyíthatatlan betegségbe szenved. A barátnőivel elmegy a kedvenc fiúbandájuk koncertjére és Eli a frontember az első pillanatban kiszúrja Hethaert és a koncert végén magához is hívja. Heather hirtelen tudomásul vette, hogy mit is tett, így gyorsan eltűnt a tett színhelyéről. Ahhoz képest, hogy rendőrként dolgozik, a történet során csak az elején olvashatunk, hogy milyen is a rendőri hivatás, hisz Elivel való találkozása után nem is fog dolgozni. (legalábbis nem olvashatunk róla). 


Elkezdődik, a kellesz - nem kellesz játék, mert Eli bár mindent meg tesz, Heather mégis minden pillanatban bizonytalan. Eltölt egy éjszakát a kiskori „szerelmével” és nem mondja el a barátnőinek, sőt senkinek. Nem ugrál örömében, hogy egy ilyen sztár érdeklődik iránta. Tényleg? Persze mindkettőjüknek van egy hírhedt, exe akitől már mindenkivel szemben bizalmatlanok. És a helyzetükből adódóan Heather úgy gondolja, hogy ez a kapcsolat hosszútávon nem működhet. Azért mégis sikerül egyre jobban megismerniük egymást, ami végezetül a nagy betűs szerelemmé alakul át.

A történet során szükség van a bonyodalomra, és a történet pozitív végkimenetele szempontjából kevés ilyen ok áll rendelkezésre. Szükség van a drámára, de amikor több a szomorú pillanat, mint a boldog akkor megkérdőjelezzük a történet célját. Nem azzal van a baj, hogy belesző szomorú pillanatokat az írónő, hanem az, hogy egyáltalán nem élvezhető így az együtt töltött pillanatok, mert tudod, hogy mindjárt jön az arcul csapás.

A vége persze olyan, amire minden olvasó várhat.


ÉRTÉKELÉS

✩ ✩ ✩


SZEREPLŐK

 

                             Heather                                               Ellington


                         Kristin                                          Nicole                                        Daniel



KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu