2021. április 18., vasárnap

R. Kelényi Angelika - Rejtélyes Rio

 

R. KELÉNYI ANGELIKA -
REJTÉLYES RIO


 

Caroline jóképű és rátarti főnöke ezúttal nem kevesebbet vár el a bloggerből lett nyomozótól, mint hogy találja meg a legrövidebb utat a mennyországba… persze anélkül, hogy elhalálozna. A gazdag francia és brit turisták csinos kis összegeket hajlandók áldozni Brazília legnépszerűbb gurujának, akitől testben és lélekben is megfiatalodva térnek haza, de egyre furcsábban viselkednek, mintha agymosáson estek volna át. Persze akad olyan is, akinek a megváltó szeánsz az egzotikus dzsungelben nemcsak a vagyonába, de az életébe is kerül… Carót is elküldi a főnöke, hogy egy ütős riporttal buktassa le a szélhámos gurut, mire a fekete mágus sötéten villogó tekintete megakad a csinos lányon, aki, ha nem vigyáz, hamar a hetedik mennyországban találja magát.

 

RÖVID ÉRTÉKELÉS
https://moly.hu/konyvek/r-kelenyi-angelika-rejtelyes-rio/en-es-a-konyv/regina_elek 
 

Rio a szemfényvesztés városa.

 

Vannak olyan esetek mikor az ember nem képes a változást az időre bízni, türelmetlen és szomorú, csak át akar esni ezen stádiumon és boldogan élni. Rioban erre van lehetőség, méghozzá rövid időn belül, és bár a kezelés eredményes, azonban az apró betűs rész elolvasása elmaradt, ami miatt egy teljesen más ember tér vissza a hétköznapokba, ha egyáltalán visszatér. Caroline újabb nyomozásba kezd, melyben feladata Rioban történtek megválaszolása, míg magánéletében is további kérdések merülnek fel.

 

A következő úti cél Rio, ahol megismerjük a város színvilágát, a vallásuk misztikumát és egy különleges terápiás módszert. A történet komoly témát boncolgat ugyanakkor továbbra is szórakoztató és jelen esetben kifejezetten kiszámítható is.

 


A FOLYTATÁSBAN SPOILERES TARTALMAK VANNAK, ÍGY KÉRLEK, CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TÖRTÉNETET

Caroline negyedik útja Rio, de még előtte elutazik Franciaországba, hogy a szívdöglesztő főnökével Monsier Duvallal tárgyaljon a következő feladatáról. Valaki a spiritualitás és a lelki gyógyulás hirdetésével tévedésbe ejt jómódú, gyászoló hölgyeket, akiknek a személyiségét és magánéletét teljesen felborítja. Mi okozhat ilyesfajta változást egy emberben ilyen rövid idő alatt? Agymosás, kényszer vagy valóban egy transzcendentális erővel felruházott mágusról van szó?

Éppen ez a gyógykezelési központ egy jógatanárt keres a pácienseknek, így Caroline a harcművészet után a meditáció és a jóga világába csöppen. Míg ő betanul a következő pozíciójába addig mélyebb kapcsolatba kerül főnökével Pierrel, és fény derül, hogy Pierre nemezise a féltestvére André Monroe, aki jóképű és nagy kedvelője a hölgyeknek.

A bevezető rész igazán hosszúra sikerült, a történet egyébként sem hosszú, de ezzel még kevesebb idő jutott Riora. Caroline megismerkedik Enricoval és a balul sült vallási szertartáson kívül különösebb dolog nem is történt. És végre eljutunk a terápiás központba. Megismerjük a nagymestert, a gyógyítót Senhor Ortegát. annak jobb kezét, Paulát, a nagydarab homoszexuális Mosest, és a beépült vendéget Evat.    

A tévedésbe ejtés olyan formáját ismerjük meg, ahol eleve egy kétségbeesett csoport van kiszemelve, de a folyamatos pszichotikumok használata következtében az ember bár boldog, de nincs semmilyen önkontrollja. A vagyonukat, a testüket és a lelküket is teljes mértékben odaadják Ortegának, és amennyiben ellenszegülnek, indokolás nélkül eltűnnek.

Tulajdonképpen az lett volna az igazán meglepő, ha minden normálisan működik. Nem lenne korlátozás mind a kijárásra vagy bármilyen elektronikus eszköz használatára, nem lenne kötelező betartani a szigorúan kiadott programokat, és persze nem lenne az ott tartózkodóknak üveges tekintetű megállás nélküli mosolygása. Minden egészen hamar kiderül, mint az italokba rejtett kábítószer és a beépített rendőrnő, aki szintén ki akarja deríteni a csalást. Caroline olyan szerencsés, hogy mindig talál valakit, aki segítségére van, mert ha egyedül kellene csinálnia valószínűleg nem járna sikerrel. Ami bizony érdekes, hogy Senhor Ortega is tudatzavarban van, hiszen az igazi agymosó Paula volt.  

A cikke megint világszenzáció volt, mindenki olvashatta kivéve az olvasót. Nyilvánvalóan nem az érdekelt engem, hogy miről ír, hanem az, hogy mit, de ez sajnálatos módon elmaradt.

Caroline jelen történetben nem Rioban találta meg a számára megfelelő hímet, hanem a főnöke személyében, akivel végre egymásra találtak. Vagy mégsem? Persze betoppan André Monroe, aki közli Carolinnal, hogy Pierre nős. Hoppá.

Na az én teóriám a következő. Egyrészt ez a történet nagyon hasonlít egy másikra. Van egy ügyetlen, bohókás, vicces női szereplő, van egy jóképű, gazdag férfi, aki túlságosan hivatalos és kissé karót nyelt, és van a féltestvér, aki rámenős, egy nőcsábász és szintén jóképű. Lehet, csak nekem tűnik úgy, hogy ez Bridget története csak kivételesen a két férfi oldalági rokonai egymásnak? És mi lesz a következő részben? Caroline szó nélkül elmegy Magyarországra és csak egy levelet hagy Pierrenek utalva a családi állapotára.

Nekem nagyon az a sejtésem – de remélem nem lesz igazam – hogy Pierre bár házas, de az ő drága felesége megcsalta őt, és ki mással hát a féltestvér André Monroe-val. Hiszen miért utálná ő és a teljes személyzete ennyire Andrét? Furcsa lenne, ha csak a munka miatti versengés váltana ki ekkor ellenszenvet benne.

Amennyiben megjelenik, a folytatást azonnal el fogom olvasni, mert kíváncsian várom Bridget történetét… vagyis Caroline történetét.  


ÉRTÉKELÉS

✰ ✰ ✰ ✰

SZEREPLŐK

Caroline                                  Monsier Duval

Eva                                                  Paula


                Moses                          Senhor Ortega                          Enrico



KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu