2021. február 7., vasárnap

A kiskutyám emlékére

 

A HŰSÉG MAGA 


Egy egyszerű nappal kezdődött, de hát minden egy egyszerű nappal kezdődik. Sosem tudjuk, hogy mikor ér el a váratlan, hogy megváltoztassa az életünket. A boldog pillanatok mindig tudatosan jönnek el. Nyertél valamilyen díjat, mert jelentkeztél rá, összeházasodtál az igazival, mert hónapokig együtt éltél vele, előléptettek, mert keményen megdolgoztál érte. Persze történnek váratlanok az örömünkben is, de amikor valami tragikus történik, az mindig váratlanul jön. Az ember nem készül fel a szomorúságra, nem gondol, rá hiába tudja, hogy egyszer bekövetkezik.

Egy szombati napon hazautaztunk a szüleimhez meglátogatni őket és a két kutyámat. A vőlegényemnek fontos munkája volt, emiatt hogy ne legyek egyedül ott maradtam. A tél leghidegebb időszakában sütött nap, olyan meleg volt, hogy örömmel mentem ki játszani a kutyáimmal anélkül, hogy fáznék. Amikor már bent dolgoztam, szóltak, hogy menjek ki gyorsan. Nem tudtam mi vár rám. A kutyám magán kívül volt, görcsrohamot kapott, habzott a szája. Alig volt egy perc. Olyan volt mintha mi sem történt volna. Ugyanúgy szaladgált, simogatást követelt és élvezte a napsütést. Amikor már lesötétedett, még egyszer meg akartam őket nézni. Mikor kimentem ugyanaz a rémálom fogadott, mint pár órával ezelőtt. Este volt. Hétvége volt. Eltelt egy perc. Eltelt tíz perc. Eltelt harminc perc. Az orvos nem vette fel, ügyelet nem volt, az internet nem segített. Egy óráig tartott. Csönd volt. A drága mindig boldog mindig mosolygós kiskutyám nem mozdult meg soha többé. Nem fog többé hanyatt feküdni, hogy megsimogassam, nem fog ugrándozva fogadni mikor megérkezem, nem fog ott lenni mellettem mikor szükségem van rá, hogy ott legyen. 

Molly hét éves volt mikor agyvérzésben elhunyt.

Ha szombaton nem mentünk volna a szüleimhez, ha a vőlegényem nem megy el dolgozni és hazamentünk volna, ha este már nem megyek ki őket meglátogatni, akkor nem tudtam volna elbúcsúzni tőle és ott lenni mellette. Ha ezek mind nem lettek volna mit lett volna?

Az hogy valaki családtag nem csak a vér vagy a törvény határozza meg. Ha valakit feltétel nélkül szeretsz, és ott van melletted, amikor legnagyobb szükséged van rá, akinél egy ember sem hűségesebb, számomra ő is családtag. Az állatok nem tudják jelezni, hogy fájdalmaik van, nem tudják elmondani, hogy nem érzik jól magukat.  Amíg van rá lehetőséged menj oda hozzá és mond el neki, hogy ő az, akit a világon mindennél jobban szeretsz, aki a puszta létével boldogabbá tesz. Nem fogja érteni, csak nézni fog a gomb szemeivel értetlenül, de nem értenie kell, hanem tudnia. Ha megsimogatod vagy megöleled tudni, fogja, hogy a lehető legjobb helyen van.


MOLLY

2013-2021







KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu