2023. július 30., vasárnap

R. Kelényi Angelika - Édes Flores

 

R. KELÉNYI ANGELIKA -
ÉDES FLORES



FÜLSZÖVEG

 

Veszélyes ​kávé a virágok szigetén


Caroline Wood, aki immár az újságírás mellett egy panziót is vezet, nem tud ülni a fenekén, ha kalandot szimatol. Amikor úgy hiszi, szerelme veszélybe került Indonéziában, Flores szigetén, egy percig sem tétovázik, repülőre száll és elindul, hogy megmentse a férfit, aki mindenkinél fontosabb a számára. Bár nehezére esik, segítséget kér Pierre Duvaltól, a kőgazdag francia médiamogultól, aki úgy tűnik, még mindig gyengéd érzelmeket táplál iránta.


Az apró szigeten működő kávémaffia nem nézi jó szemmel a minden lében kanál szőkeséget. Minden lépését figyelik, útját titkok és furcsa balesetek szegélyezik, de Caroline-t már nemcsak a szerelem hajtja, hanem a rejtély felderítése is. A maffiának fogalma sincs, kivel áll szemben, de sajnos Caro sem tudja, kikkel packázik… A baljós előjelek ellenére beleveti magát a nyomozásba, és csak remélheti, hogy élve kikeveredik belőle…

 

RÖVID ÉRTÉKELÉS
https://moly.hu/konyvek/r-kelenyi-angelika-edes-flores/en-es-a-konyv/regina_elek

 

Flores, a titokzatos sziget

 

Kedvenc írónőnk veszélyes vizekre evez, hogy kitudakolja szerelme hollétét, de közben egy kávé mellett egy kis nyomozásra is jut ideje. Ki gondolta volna, hogy mennyi bűnnel jár egy csipetnyi koffein. Caroline szokás szerint vonzza a bajt, de most legalább kivételesen nem a francia vitte bele ebbe a slamasztikába.

 

A korábbi könnyed szimatoláshoz képest egy mélyebb és sötétebb tényfeltárásra került sor, ami közel sem gyerekjáték, de a sorozat stílusa miatt mégis nehezen lehet komolyan venni. Egy maffia hálózat kellős közepén, egy ügyetlen újságíró hölgyemény fogja leleplezni a titok urát? Nos, bár izgalmas kalandnak ígérkezik, a kávé mégis ki van hűlve.

 

A FOLYTATÁSBAN SPOLIERES TARTALMAK VANNAK, ÍGY KÉRLEK, CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TÖRTÉNETET

Caroline ingázik korábbi és jelenlegi munkahelye között. A két szerelmét, az újságírást illetve Ádámot több száz kilométer választja el. Dönteni kell, hiszen a távkapcsolat az első kapcsolatát ismerve nem lesz hosszú távú. Miközben ezen agyalnánk, Ádám kétségbeesett telefonhívása után, nincs már idő ezen gondolkodni, irány Flores.

Egy híres magyar operaénekesnő személyiségébe bújva próbálja Caroline a város rettegett urának titkait kinyomozni, aki drogok helyett inkább kávéban utazik. Bastian tartja rettegésben a környéket, akivel – ahogy mondják - nem szabad összetűzésbe keveredni, Caroline ennek tudatában mégis bele üti az orrát mindenbe.

Bastian szigorú őrizet alatt álló barátnőjével szervez titkos találkát, aminek a következménye igencsak meglepő. Ebben a sorozatban eddig nem volt terítéken a halál, főleg nem a jó karakterek között.

Ja és igen, Rose, a jelen sorozatban az új, de mégsem olyan férfi, akivel eltölti mindennapjait. Caroline egy szintén veszélyes övezetbe téved egyes egyedül, ahol a pont nem indonéz származású férfival összehoznak egy nyomozó duót. És micsoda véletlen, Rose és Bastian barátnőcskéje szerelmesek voltak, de a gazdag és csúf politikus elhappolta előle.

Caroline szemtanúja egy gyilkosságnak, a szerelme egy embervadászat csalija, egy maffia hálózat keresteti, hogy megöljék, de emellett jókat nevet Rose társaságában. A viccet félretéve, az a gond, hogy egy vicces történet tele van nem vicces jelenettel, mégis viccet csinálunk minden második szituációban.

A történetet olvasva nem az jött le, hogy milyen óriási nagy szerelem van Caroline és Ádám között, hiszen mindig azt olvashattuk, hogy Ádám kihagyja kedvesét az izgalmakból. Ha jól sejtem ettől függetlenül mégis Ádám egyelőre a befutó. Duvalnak egyáltalán milyen szerepe is van? Akarja Carolinet, ezt a tudtára is adja, de azon kívül, hogy egy hazug, arrogáns alak, aki mellesleg házas, több szereplésre nem futotta neki.

A vége egy hirtelen mozdulattal be is fejeződött. Rose talán Magyarországon lesz egy darabig, Caroline talán ott fogja leélni az életét, talán Ádámmal, talán Duvallal fog révbe érni  a kapcsolata, nem tudhatjuk, de mivel az írónő teljes gőzzel ontja magából az újabbnál, újabb részeket, így talán jelen lehetünk Caroline nyugdíjazásán is.

 

ÉRTÉKELÉS

✰ ✰ ✰


SZEREPLŐK

Caroline 

            Ádám                                     Rose                               Monsier Duval


KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu