2020. december 21., hétfő

Baráth Viktória - Orosz rulett

 

BARÁTH VIKTÓRIA -
OROSZ RULETT


FÜLSZÖVEG


„Lehengerlő történet a szív és az ész harcáról.” – A valóságon túl blog

 

Amikor az életed a tét

Sophia, a fiatal és céltudatos lány úgy nőtt fel, hogy nem ismerte az édesanyját. Csupán egy magyarázkodó levél maradt neki emlékül, és egy nyom, miszerint a nő Las Vegasban él. Sophia így a bűn városába költözik, hogy felkutassa a családi gyökereit, ott azonban falakba ütközik. Unalmas munkát vállal, mellette viszont, amikor leszáll az éj, a lány élete megtelik izgalommal és kalanddal.

 

Amikor segítségre van szüksége, alkut köt Viktor Makszimovval, az éjszakai klubok és kaszinók urával. Sophia távol akarja tartani magát a zűrös múltjától, ám ekkor még nem is sejti, hogy a férfi mekkora veszélyt jelent a számára.

 

Mit tehetünk, ha az érzelmeink veszik át az uralmat felettünk? Engedhetünk a csábításnak, ha a gyönyör mellé gondok is társulnak? 


RÖVID ÉRTÉKELÉS
https://moly.hu/konyvek/barath-viktoria-orosz-rulett/en-es-a-konyv/regina_elek

Nem esik messze az alma…

A csillogás és a fényűzés városában megismerhetjük Sophia életét, aki az átutazóban lévő hedonista életmódot folytató személyeket szolgálja ki. Sophia nagy reményekkel indult a bűn városába, ám a lelkesedés alább hagyott a tömérdek eseménytelen hétköznapokkal, mígnem egy bizonyos személlyel való találkozás után az élete az egyik pillanatról a másikra megváltozik, aminek következtében elkezdődnek az izgalmak és persze a bonyodalmak.

Sophia rendkívül szókimondó és öntörvényű személyiség, ugyanakkor néha meggondolatlan. Bár keveset ismerünk meg a városról, de az ott zajló életről és körülményekről annál többet, megismerjük a kaszinók működését, és annak vezetését. Nem mondanám befejezetlennek a történetet, csak nem várt befejezést kapott.

Heves, szenvedélyes és eseménydús.


A FOLYTATÁSBAN SPOLIERES TARTALMAK VANNAK, ÍGY KÉRLEK, CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TÖRTÉNETET

Baráth Viktória könyvei bár közvetlenül nem kapcsolódnak egymáshoz, azonban érdemes sorrendbe haladni, mert olyan tartalmakat lehet olvasni például ebben a részben is, ami az előző könyvek tartalmát lényegesen elárulja, emiatt az orosz rulett történetét a Főnök első és második részének egyfajta folytatásának is lehetne mondani.

Sophia egy öntörvényű személyiség, aki elutazik Las Vegasba, hogy megtalálja édesanyját, aki kiskorában - hogy megvédje - elhagyta. Mivel a pincérnői fizetéséből alig tud megélni, így egy könnyebb bevételforrást is igénybe vesz, ami nem más, mint a férfiak kifosztása. Persze csak olyat, aki nős és érezhetően él is a lehetőséggel, hogy néha-néha félrenézzen. Elkábítja őket, hogy véletlenül se kelljen bármilyen fizikai kontaktust létesíteni velük és némi bevétellel távozik is. A következő kiszemelt áldozata nem más, mint – a Főnök részekben megismert – Rick, aki olyan hírt közöl Sophia-val, amitől a világa a feje tetejére áll. Ettől függetlenül a főszereplő élete nem állt meg, másnap a kevés fizetés miatt, egy nagyobb áldozat becserkészése céljából elmegy egy híres kaszinóba, ahol igencsak bakot lő, mert pont az orosz származású főnököt, Viktor Makszimovot kíséreli meg elcsábítani, azonban sikertelenül.

Kiderül, hogy Sophia-nak van egy gyereke, akit – anyjához hasonlóan – elhagyott. Értelmetlen az egész. Inkább gürizik egy szakadt étterembe a minimálbérért esténként pedig prostituáltként álcázva férfiakat használ ki, mint hogy ott lenne a gyerekével és ott dolgozna. Bemegy abba a városba, ahol „lehet”, hogy az anyja él, és aki elhagyta függetlenül attól, hogy ezzel meg akarta óvni. Meg akarja teremteni a megfelelő környezetet a gyerekének és pont Las Vegasban?

Ezt követően Sophia igényt tart örökségére, - amit szintén a főnökből ismert Ana, az édesanyja hagyott rá - és ezzel kezdetét veszi a rózsaszín vattacukor világa. Kap egy mindennel felszerelt házat, egy céget, egy testőrt és egy dögös lakótársat, ami micsoda véletlen a kaszinó főnökének öccse Andrej. Hamar le is feküdnek egymással, emiatt újra találkozik Viktorral. A cég működtetése igen nehéz feladat Sophia számára, ezért Viktor segít neki, hogy a cég ügyvezetői ne verjék át. Én végig azt hittem, hogy ez csak egy csel Viktor részéről, hogy a cég pénzügyeibe betekintsen, és ezzel kivásárolja Sophiat a társaságból, de pont ennek az ellenkezője történt. Ezzel az orosszal is sikerül összejönnie, de ez már egy szenvedélyesebb tartósabb formában. Igazából bármelyik férfival, akivel valamilyen módon érintkezett, szinte mindegyikkel le akart vagy sikerült is lefeküdnie.

Mivel Sophia nagy vagyonra tett szert, így a kisfiát szeretné magához venni. Viktor mivel kezdetben bizalmatlan volt egy óvatlan pillanatban kábítószert tett Sophia italába. Egy nappal később pedig elmegy a felmérésre, hogy alkalmas-e a fiát magához venni és csinál egy drog tesztet.  Egy percig se gondolt bele, hogy ez nem jó ötlet? Ebből is látszik, hogy Sophia nem egy megfontolt karakter.

Onnantól kezdve, hogy Sophia meg Viktor egy pár nem történik semmi érdekes, nem történt bonyodalom. Az, hogy Viktor és Ana korábban egy pár volt, több mint fura és azon sem lepődtem meg, hogy Viktor egy nagy orosz maffia család tagja, amiből ki szeretne szállni. Ugyan ez nem olyan egyszerű, hiszen aki ki akar lépni, át kell esnie egy utolsó próbatételnek, ami a címe is a történetnek, ahol csak egy valaki maradhat életben. 

A történet mivel nem zárult le, így várható, hogy lesz a folytatása.

 

ÉRTÉKELÉS

✩ ✩ ✩ ✩


SZEREPLŐK

Sophia                                   Viktor


                                           Andrej                                              Rick

 
KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu