2020. december 22., kedd

Ker Dukey – K. Webster – Pretty stolen dolls– Ellopott babácskák

KER DUKEY & K. WEBSTER - 
PRETTY STOLEN DOLLS - ELLOPOTT BABÁCSKÁK


FÜLSZÖVEG

Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti,
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki.
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja,
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa.
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret,
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget.
Mikor aztán kedvence futásnak ered,
Hiába ígér a másik baba szépeket,
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog,
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog.
Kedvence az övé, vissza kell kapnia
vagy a másiknak meg kell lakolnia.
  


RÖVID ÉRTÉKELÉS


Ami rosszabb a halálnál..

Ha valakit elrabolnak számos alternatíva számításba vehető, hogy mi lesz a sorsa az áldozatnak, azonban, ami itt történt az túl mutat minden határon. Jade és húga elrablását követően napról napra rettegésben élve számos tortúrán kellett átesniük. Benny úgy kezelte a lányokat, mint egy babát, egy eszközt a szórakozása kielégítése céljából, míg le nem amortizálja őket annyira, hogy hasznavehetetlenné nem válnak. Míg az egyik babával játszik a másikat használja, ha szót fogadnak neki. Jade a szökését követően próbálta feldolgozni a múltban átélt gyötrelmeket, ami pszichésen élete végéig nyomasztani fogják, de a rémálom folytatódik. Nem elég, hogy fiatal korában a húgával együtt elrabolta, évekig fogva tartotta, kínozta, meggyalázta, de a szabadulását követően is az őrületbe kergeti.

Nem tudni milyen trauma okozhatta Bennyben ezt a tébolyt, de remélhetőleg a további részekben kiderül. A történet önmagában is rémisztő, de fejezetenként haladva képes fokozni a borzongást és olyan befejezéssel zárul, hogy azonnal követeljük a folytatást.

A FOLYTATÁSBAN SPOLIERES TARTALMAK VANNAK, ÍGY KÉRLEK, CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TÖRTÉNETET

Ez a történet a legjobb példa arra, amit kiskorunkban nap, mint nap hallgattunk a szüleinktől, hogy soha, de soha ne szálljunk be idegenekhez, mert a gonosz emberek itt élnek közöttünk. Ha valakitől félnünk kellett, akkor mindig visszataszítónak, félelmetesnek képzeltük el őket, akiknél már első ránézésre megállapíthatjuk, hogy rosszat akar tőlünk. De ha valaki szimpatikus, kedves, korban nem sokban eltérő, és még jóképű is, ő miért bántana minket? 

A történetet „worstnightmare”kategóriába lehetne sorolni, hisz a létező összes borzalom megtörténik benne. Olyan mintha a két írónő összeült volna és egy listára felsorakoztatták, hogy mik lehetnek a legrosszabb jelenségek egy ember számára és alkottak belőle egy történetet. Kezdve a hátborzongató gyermekdallal, a babákkal és az embertelen tettekkel. Kevés olyan történet van, ahol kíméletlenek az olvasóval.

Az elején is olvashatunk a bizonyos túlsúlyos öreg gusztustalan emberről, aki Jade számára is undort vált ki, aki nem megfelelően néz a kishúgára. És ott van a vonzó babaárus Benny, a megnyerő külsejével, a kedvességével, aki fel ajánlja, hogy haza viszi őket. Ez nem az a rosszkor voltam rossz helyen pillanat, itt nincs reset gomb, nincs segítségkérés, egy rossz döntés van, ami miatt egy egész életet tönkre lehet tenni. Attól, mert valaki elbűvölő és kedves ugyanúgy lehet veszélyes.

Kiderül, hogy Benny egy pszichopata, aki élő babákat gyűjt szórakozásának kielégítése céljából. Jade és a húga Macy négy évig voltak fogva tartva örök rettegésben egy őrült fogságában, aki úgy kezelte őket, mint a babákat. Jade megmenekült, de Macy ott maradt és nyolc év után sem tudta megtalálni. Jade új életet kezdett, nyomozó lett belőle és barátjával Bo-val él együtt. Munkatársa Dillon, aki hónapokon át unszimpatikus volt számára, de egy őszinte beszélgetés során beszélnek a múltjukról, és egyből megkedvelik egymást.

A múlt minden percben kísérti, de nem telik el úgy nap, hogy Macy-re ne gondolna, de amikor egyre több olyan esetet jelentenek be a rendőrségre, ami sok tekintetben összefügg, Jade múltjával egyre inkább arra gondol, hogy Benny visszatért, rémálma pedig tovább folytatódik. Emiatt Jade egyre többet gondol vissza arra, amik történtek vele a fogsága során. Jade volt Benny számára a tökéletes baba, de mivel fiatal keresnie kell egy idősebb lányt, akivel szexuálisan játszadozhat, amíg Jade nagykorúvá nem válik, de ha valami nem tetszik neki, a babát tönkre teszi és kidobja. Az, hogy miért Jade a tökéletes az nem derült még ki, de feltételezem, hasonlít valakire, aki miatt a múltbeli trauma nála bekövetkezett. Rendkívül kegyetlen emlékek jelennek meg Jade visszatekintetéseiben, a mindennapi sanyargatás, a szexuális bántalmazás, az éheztetés, a szeme láttára megölt lányok és a végighallgatott sikolyok a húgától.

Mivel Jade nem önmaga és Bo-val való kapcsolatával sincs kibékülve, szinte megkönnyebbülésnek érzi, mikor közli Bo vele, hogy megcsalta, sőt annyira nem szomorkodik, hogy egyből lefekszik Dillonnal.  Mivel az első szexuális élménye Bennyvel volt, ami miatt mindig is őrlődött, hiszen azzal érezte jól magát abban a pillanatban, akit mélységesen gyűlölt, így az érzéseit mindig ezzel próbálja feloldani.

Jade nyomozása során – most már Dillonnal együtt – egyre biztosabbá válik, hogy Benny csinálja ezt vele. A halott babaárus, a Jade nevével jelzett bababolt, valamint  a baba, amit kiskorában Jade kapott Bennytől túlságosan is összefügg egymással. Szemtanúk nincsenek, a kamerák nem jó szögben vették fel az eseményeket, egyetlen egy szemtanú van, aki az utolsó pillanatban egy furgon elüt és kómába esik.  De a borzalom még csak most kezdődik, Jade kap egy telefonhívást Bennytől, hogy Bo bajban van, ezért hazamegy ahol Bo édesanyjával fut össze a Bennytől kapott Dolly nevű kutyájával. Még mindig nincs vége. Haza megy a szüleihez, akiket megcsonkítva talál meg. Jade olyan szinten magán kívül van, hogy ezt a kegyetlen tettet is a Dillonnal való együttléttel próbálja feldolgozni. Bár Bo helyzetéről még nem tudunk, semmit azt tudjuk, hogy akivel megcsalta Jade-t szintén Benny áldozatául esett.

Az egyetlen szemtanú felébred, és nagy nehezen közli Dillonnak, hogy aki elütötte az nem férfi volt. Közben fény derül a pszichiáterrel mindvégig Macy beszélgetett és nem Jade. Ez azért megdöbbentő, mert az egyik részben a húgáról beszél, ami vagy fordítási hiba vagy tényleg így nyilatkozott. Tehát Macy volt, aki mindezt elkövette, a fogsága alatt olyan szinten átmosta Benny az agyát, hogy elkezdte bálványozni, a mesterének tekinteni őt. Képes volt megölni a szüleit, és még több másik embert is.

És a csúcspontja a történetnek, hogy ott fejeződik be, ahol elkezdődött, mert Macy elfogta a nővérét és ugyanoda vissza lett zárva Jade, ahol egyszer sikerült megmenekülnie.

A történet rövid, de így is megrendítő és lélekfacsaró. A folytatásban remélhetőleg kiderül, hogy Benny mitől vált egy élő babagyűjtő pszichopatává és hogy Macy miken ment keresztül a nyolc év alatt, hogy egy könyörtelen gyilkossá vált.

 

ÉRTÉKELÉS

✩ ✩ ✩ ✩ ✩


SZEREPLŐK


Jade                                                       Macy


                     Dillon                            Benny                                      Bo


KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu