2020. december 31., csütörtök

Josie Silver – Egy decemberi nap

 

JOSIE SILVER –
EGY DECEMBERI NAP



FÜLSZÖVEG

Két ember, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története. Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a „szerelem első látásra". De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt.

Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra – Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott. Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek, és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra. Szívet melengető, derűs, megindító szerelmi történet, amelyet egyszerűen nem lehet letenni. A sors megmagyarázhatatlan fintorai a boldogsághoz vezető úton.


RÖVID ÉRTÉKELÉS
https://moly.hu/konyvek/josie-silver-egy-decemberi-nap/en-es-a-konyv/regina_elek

Mindennek megvan a maga ideje

Sokan úgy gondolják, hogy a szerelem az időzítésen múlik lehet, hogy találkoztál már életed szerelmével csak nem a megfelelő időben. Lauire és Jack számára ez az idő igen csak későn következett be. Mindketten makacs és bár a jó érdekében őszintétlenek személyek voltak egymással, amiért a sokadik próbálkozásra sem alakult ki a beteljesedés közöttük.

Az évek során mindegyik szereplő nagy jellemfejlődésen ment keresztül, úgy, hogy mindvégig önmaguk maradtak. Fontos szerepet kapott az éveken át kitartó barátság, olvashattunk különböző párkapcsolatokról, elválásokról és az idő múlásáról.

A történet elejétől a végéig realisztikus, szellemes és persze romantikus. Ahogy szokás mondani a türelem szerelmet teremt.

IDÉZET

"Taposom a vizet, közben pedig úszni  szeretnék."


A FOLYTATÁSBAN SPOLIERES TARTALMAK VANNAK, ÍGY KÉRLEK, CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR ISMERED A TÖRTÉNETET 

A klasszikus romantikus filmbe illő történet, ahol van egy lány és van egy fiú, akik között kezdetektől fogva vonzalom van, de várnak tíz évet arra, hogy azt tegyék, amit igazán akarnak, egymással lenni.

Egy unalmas decemberi napon Laurie egy pillanat erejéig találkozik valakivel, aki számára a nagy Ő. De vigyázz mit kívánsz. Hisz az újra találkozás történhet egy kávézóban, egy könyvesboltban akár a buszon vagy akárhol, de az is lehet, hogy a szerelem éppen becsönget csak nem hozzád érkezett. A legkellemetlenebb dolog, hogy akit egy éven át keresett pont a legjobb barátnője Sarah-nak a párja, így nap, mint nap találkozni kell vele és végignézni, ahogy mást szeret.

Laurie úgy dönt, hogy magába fojtja, és nem árulja el Sarah-nak, hogy a „buszos fiú” a jelenlegi barátja. Bár megvan Laurie és Jack között az összhang, nem tudja, hogy Jack is emlékszik rá, mert mit ad isten Jack nem mondja el neki.

Az évek telnek a kapcsolatok erősödnek és egy fáradalmas decemberi napon Laurie és Jack találkozik, és az alkohol mámorában Laurie bevallja, hogy az legelső találkozásuk a buszon volt, amire Jack emlékszik, de valamiért az ellenkezőjét mondja. Ennek ellenére elcsattan az első csók közöttük, de a bűntudat erősebb volt így elővették a megállj gombot és Laurie úgy döntött kerülni fogja Jack-et.


Laurie elutazik Thaiföldre, ahol megismerkedik Oscarral, kapcsolatukat pedig folytatják Londonban, ami összeköltözéssel és házassággal folytatódik. Sarah és Jack kapcsolata a tipikus fiatalok szerelmét testesítette meg, amíg még fiatalok és ambiciózusak voltak a kapcsolatok működött, de az idő során rájöttek, hogy mennyire is különböznek egymástól. Laurie és Oscar kapcsolata mindvégig meghitt és örömteli volt, de az évek során monotonná és unalmassá vált, így a házasságuk zátonyra futott. Az ők kapcsolata már érettebb, komolyabb volt, ezt mutatja a házasságkötésük is, de egy párkapcsolat a konszenzuson és az együtt töltött napokon múlik, amire Oscar nem volt képes. Oscar számára a munka volt az első, amit Laurie nem volt hajlandó elfogadni.

Amikor Jack volt boldogtalan kapcsolatban Laurie akkor volt boldog, amikor meg Laurie érezte egyedül magát, Jack-nek új barátnője volt. Az útjukat valami vagy inkább valaki mindig keresztezte.

Laurie és Sarah barátsága volt a legerősebb és legtovább tartó annak ellenére, hogy külön utakat jártak. A barátságuk nem változott semmit a történet során, ugyanúgy kezelték a boldogságot vagy a szomorúságot, alkohollal. Sarah és Luke kapcsolatában már nincsenek azok a hibák, ami az előző kettő vesztét okozta. Felnőttek voltak és boldogok, együtt éltek meg minden pillanatot és Sarah hajlandó volt elutazni Ausztráliába Luke kedvéért, és nem azért mert nem volt más választása.

Amikor mindketten már egyedül voltak és magányosak és távol egymástól akkor VÉGRE Jack bevallotta, hogy igenis emlékszik Laurie-ra buszról. Úgy tűnik, hogy személyesen nem tudták bevallani, amit egymás iránt éreznek, hanem csak telefonon keresztül, minden hallgató füle hallatára.

Egy unalmas decemberi napon a szerelmük végre beteljesült.

ÉRTÉKELÉS

SZEREPLŐK

Laurie                                                       Jack



                      Oscar                                   Sarah                                 Luke

KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTAD !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

John Cure - Hamu